El Port de Tarragona inicia la regeneració de la platja de la Pineda

El Port de Tarragona comença les tasques de regenració de la platja de La Pineda per al proper 13 de maig. Aquests treballs es realitzen en el marc dels quatre anys per l’aportació de sorra de la platja de La Pineda. El pressupost total és de més de 2 milions d’euros pel període 2020-2023, prop de 600.000 euros cada any.

Així doncs, el Port regenerarà la platja amb 100.000 metre cúbics de sorra que s’abocaran a la part central durant 15 dies. Aquesta acció unida a l’efecte dels espigons de contenció que hi ha a cada banda de la platja, l’espigó dels Prats i l’espigó del Racó, permetrà retornar l’equilibri a la Pineda. Es calcula que la regeneració finalitzi abans d’acabar el mateix mes de maig.

L’empresa encarregada del dragatge és Rohde Nielsen, amb seu a Dinamarca, es dedica a la restauració i conservació ecològica de la costa. La draga utilitzada per aquestes tasques és l’anomenada Viking R. Aquesta maquinària ha participat en diverses obres de dragatge i ja va ser utilitzada l’any 2020 per la realització de les mateixes funcions.

Respecte amb l’entorn 

Un dels objectius pel Port de Tarragona és vetllar per l’entorn natural en totes les seves  actuacions, especialment en el que es refereix a les obres. Aquesta aportació de sorra  s’emmarca dins de la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) derivada de la construcció de  la prolongació del Dic de Llevant.

Tot i això, a més de complir amb les mesures ambientals requerides per norma, el Port de Tarragona ha fet un pas més enllà i aplica uns controls propis i específics en aquesta obra.

PUBLICITAT