El Port de Tarragona, el segon port que més creix en el tràfic d’asfalt arreu l’Estat

El Port Tarragona és el segon port que més creix de tot l’Estat en el tràfic d’asfalt durant el 2020. El creixement d’aquest tràfic es situa en un augment del 14,8% entre 2019 i 2020. En volum, el Port de Tarragona ha mogut un 28,9% del moviment portuari total d’asfalt a tot Espanya, en el que portem de 2021. Es tracta de més d’una quarta part del total.

Així doncs, converteix Tarragona en el segon port en volum d’asfalts, mitjançant la col·laboració amb Cepsa. 

El responsable del negoci d’Asfalts de Cepsa a Catalunya i Aragó des de fa 13 anys, José  Luis Jiménez Lasheras, ha traslladat al Port “la seva satisfacció per l’excel·lent trajectòria  comuna, la continuïtat i les bones perspectives de futur”.

Per a Jiménez, “l’estreta i dilatada  relació entre el Port de Tarragona i Cepsa ha permès que en moments complicats com els  actuals, generats per la crisis sanitària, la resiliència mostrada per totes dues empreses  proporcioni grans resultats”.

Cepsa és l’empresa líder en el moviment d’asfalts al Port de Tarragona. I també és una de les empreses líders del sector petroquímic, i una de les pioneres del assentament del sector químic a Tarragona en la primera onada d’inversió a meitats del segle passat. 

Segons el president del  Port, Josep Mª Cruset, “el Port de Tarragona i Cepsa comparteixen objectius comuns i  maneres de fer com ho demostra l’estratègia de diversificació de productes que ambdues  empreses estem posant en pràctica”.

En el Port de Tarragona, Cepsa compta amb tràfics de cru, fueloil, gasoil i l’esmentat asfalt, que fan que Cepsa sigui la tercera empresa en  volum de mercaderies del Port als darrers anys. 

De fet, la tasca que han dut a terme totes dues empreses segueix donant molt bons resultats, i  com assenyala el responsable del negoci d’Asfalts de Cepsa a Catalunya i Aragó, “el Port  de Tarragona i Cepsa han creat una trajectòria d’èxits conjunts”.

Jiménez també ha valorat  molt positivament “l’evolució del Port, considerant-lo una part estratègica clau de l’economia  del territori per a tots els sectors d’activitat, especialment per al sector químic, que aporta la  major proporció de volum per al Port en les últimes dècades”.

El responsable de Cepsa considera que “el Port de Tarragona és un dels 10 ports d’Espanya amb més activitat i Cepsa històricament sempre ha estat una de les 4 primeres empreses en volum de  mercaderies del Port de Tarragona, estant en la mitjana dels últims anys la tercera en el  rànquing”.

PUBLICITAT