El II Rail Day 2021 organitzat pel Port Tarragona compta ja amb prop de 180 inscrits

El II Rail Day 2021 organitzat pel Port Tarragona que es celebrarà el pròxim 8 d’abril,  compta ja amb 178 inscrits. Es tracta d’un seminari web sota el lema ‘Tarragona, node  intermodal estratègic de la TEN-T’ online i gratuït i tindrà una durada de poc més de dues  hores i mitja. L’eix central de debat serà la intermodalitat. Les persones interessades  poden fer la seva inscripció mitjançant l’enllaç https://www.raildayporttarragona.com/. 

La jornada d’aquest any 2021, es desenvoluparà sobre 3 eixos; el desenvolupament del  Corredor del Mediterrani, les autopistes ferroviàries i finalment la demanda existent i el  potencial del ferrocarril a Tarragona i el seu hinterland. L’eix vertebrador serà la intermodalitat al Port de Tarragona, un dels punts estratègics claus en el desenvolupament de negoci.  

El Rail Day és punt de trobada que va néixer de la inquietud del sector al voltant del  servei Intermodal, així com l’oportunitat de generar un fòrum on la comunitat portuària,  amb proveïdors i empreses de serveis, puguin identificar les oportunitats de negoci per  assolir cadenes de transport més eficient. 

Després de la gran acollida de la primera edició, l’any 2019, el Port de Tarragona ofereix  la possibilitat de participar i analitzar el present i futur de les terminals intermodals per  desenvolupar un port més competitiu, més sostenible i més social. 

La gran aposta pel ferrocarril 

El Port de Tarragona va moure durant el 2020 672.000 tones, gairebé 1.150 trens i 16.300  vagons per les seves instal·lacions, el que demostra una aposta clara per tal d’optimitzar  la cadena logística. Unes dades que avalen l’aposta per aquest mitjà de transport tot tenint en copte la situació pandèmica que s’està vivint. 

En les dàrsenes tarragonines es treballa en nous tràfics, en l’execució de projectes  estratègics i en les darreres obres abans l’arribada de l’ample internacional a Tarragona tot esperant el Corredor del Mediterrani. 

L’objectiu és augmentar el moviment de trens i terminals ferroviàries en un entorn  ferroportuari, com a mitjà per estendre l’abast del hinterland dels ports i per millorar les  connexions internacionals.

El president del Port, Josep M Cruset obrirà l’acte, Josep Vicent Boira, del Comissionat  del Corredor del Mediterrani, explicarà l’actual situació de les obres del Corredor.  Seguidament Miquel Llevat, de l’empresa CAPTRAIN, parlarà sobre el “El dia després” i  per acabar el bloc del corredor del Mediterrani Enric Ticó, de Railgrup, encapçalarà el torn  de preguntes. 

El segon bloc del programa tractarà sobre les autopistes ferroviàries, on hi participaran  Luis Vicente Moreno (ADIF) i Alfio Centocinque (EKOL) que parlaran sobre el  desplegament d’autopistes ferroviàries a Espanya i el potencial d’aquestes per als  carregadors. 

En el tercer bloc s’hi parlarà de les oportunitats de Tarragona a Europa. En aquest apartat  hi participaran Antoni Torà (CTC) i Pau Morales (APT) on analitzaran el desenvolupament  estratègic i avantatges competitius, i la demanda potencial i diferents casos d’èxit. Com en  els anteriors apartats, Enric Ticó, de Railgrup, obrirà el torn de preguntes. 

Per finalitzar la jornada, Genoveva Climent, directora Comercial i de Desenvolupament de  Negoci del Port de Tarragona, realitzarà la darrera intervenció on analitzarà les  conclusions i conclourà l’acte.  

PUBLICITAT