El Govern demana que 158 municipis tornin al toc de queda

El Govern ha decidit decretar un confinament nocturn entre la una de la matinada i les sis del matí en 158 municipis. Segons ha anunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una declaració institucional, volen que el toc de queda s’apliqui des d’aquest cap de setmana i durant set dies prorrogables. Per això, el Govern ja ha iniciat els tràmits per obtenir l’autorització del TSJC. Aragonès ha dit que la mesura afecta els municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos diagnosticats per cada 100.000 habitants en els darrers set dies o bé aquells rodejats per altres municipis amb aquests índexs. El compromís, ha dit, és de revertir la mesura “tan aviat com la pandèmia ho permeti”.

Pla detall del llaç groc penjat a la façana de l'Ajuntament de Reus, amb les banderes al costat. Imatge del 9 de juny del 2021. (Horitzontal)

Les restriccions contra la covid proposades dilluns pel Govern, i avalades aquest dimecres pel TSJC, entraran en vigor aquest dijous a primera hora, un cop publicades al DOGC. Així, els establiments públics i les activitats hauran de tancar de 00.30 a 6 hores, respectant 30 minuts més per a activitats recreatives musicals que ja tenen aquest previsió per normativa perquè puguin desallotjar el públic. També es limiten les reunions i trobades familiars i socials a un màxim de deu persones, tant en públic com en privat, excepte si són bombolles de convivència. També es prohibeix menjar o beure en grup a l’espai públic.

D’altra banda, el Govern recomana, però no ordena, la limitació d’accés a espais públics on es puguin produir concentracions de persones com parcs, places i platges, en el mateix horari. Es recorda també a les activitats el compliment de l’obligació de disposar de 2,5 metres quadrats per persona, i no només dels límits d’aforament previstos per a cada tipologia.

PUBLICITAT