El Dia Internacional de la Dansa 2021 se celebrarà en format audiovisual

El Dia Internacional de la Dansa del 2021 se celebrarà el 29 d’abril i es farà en format audiovisual, en el context de la pandèmia de la covid-19. L’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya ha preparat deu peces de vídeo-dansa dirigides pel ballarí i coreògraf Pere Faura.

Pla general d'una d'una de les peces de dansa que s'ha vist aquest 21 de març del 2021 a l'Oliva Artés de Barcelona. (horitzontal)

Al costat del realitzador Ignasi Castañé, Faura ha presentat avui el primer dels dos àlbums de cinc temes “coreo-filmats”, creats expressament per a l’efemèride. En total, deu peces reivindicatives que volen denunciar la “criminalització del ballar durant la pandèmia”, la “cronificació de la precarietat” o la “sobreproducció de baixa qualitat”, entre d’altres.

De fet, les peces també denuncien la “híper-burocratització” de la gestió, “l’absència” de la dansa a l’educació, la “baixa qualitat” de l’educació superior o els “inacabables abusos de poder”. Tot plegat, com el masclisme, el racisme o el “fort arrelament de les velles discriminacions”.

La iniciativa, afirma l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, té la voluntat de reivindicar que ballar és “més necessari que mai”.

Finalment, fins a 15 ballarins i ballarines han posat cos i moviment a aquests missatges, tot ocupant espais estretament vinculats a la cultura de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

PUBLICITAT