El COFT reconeix la feina dels Grups de Treball durant la pandèmia en format híbrid

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) ha viscut la primera trobada  d’agraïment als membres dels Grups de Treball (GdT) després de l’esclat de la pandèmia del  coronavirus. Per primer cop, aquesta trobada anual s’ha celebrat en format híbrid (presencial  i virtual) per tal de garantir les mesures de seguretat amb motiu de la Covid-19. 

Prop d’una quarentena de professionals farmacèutics de la demarcació s’han citat en aquesta jornada per reconèixer la tasca dels Grups de Treball. Tot plegat, per la seva facilitat de constant actualització de coneixements en l’àmbit de la professió farmacèutica. El president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, Toni Veciana ha recordat que: “els Grups de Treball comparteixen les seves investigacions i avenços amb tot  el col·lectiu de forma altruista i desinteressada”.

De fet, la sessió ha servet també per animar als col·legiats a que formin part del Grup de Treball. La vocal de Promoció i Docència del coft, Dolors Andreu ha aprofitat per recordar els 9 grups actius consolidats. Entre ells, es troben la Cessació tabàquica, Coordinació Farmàcia Comunitària – Farmàcia Atenció Primària, Fàrmacs perillosos,  Lactància materna, Alimentació comunitària, Prevenció de Drogues des de la Farmàcia  Comunitària, entre altres.

Finalment, els Grups de Treball estan formats per farmacèutics col·legiats que estudien i tracten diferents  temàtiques entorn a la salut i a la professió farmacèutica. Els GdT estan integrats per  farmacèutics de tots els àmbits professionals: oficina de farmàcia, laboratori, distribució,  hospital, etc.

La finalitat d’aquests grups va des de realitzar estudis d’investigació i elaborar  protocols d’actuació farmacèutica, fins a la difusió d’informació relacionada amb la prevenció  de malalties i administració de medicaments i ensenyament d’hàbits saludables. Cal destacar que, actualment, més del 10% de col·legiats formen part d’aquests Grups de Treball.  

PUBLICITAT