El Centre de Desenvolupament de l’Oli impulsa un tast virtual per promocionar els millors olis de la demarcació

El Centre de Desenvolupament de l’Oli, gestionat per la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus, ha organitzat pels propers dies 7 i 14 de juny un tast virtual dels olis guanyadors dels Premis CDO 2020. Aquesta acció anirà dirigida a prescriptors dels olis d’oliva verge extra, especialment a restaurants i botigues de venda de productes de proximitat i quilòmetre 0 de la demarcació de Tarragona. Des de l’any 2006, els Premis CDO reconeixen els millors olis d’oliva verge extra de les DOP Baix Ebre-Montsià, Siurana i Terra Alta.

L’objectiu del tast és que aquests prescriptors puguin apreciar la qualitat i les diferències organolèptiques del tres olis guanyadors: Agrícola catalana i secció de crèdit de Godall SCCL – Premi CDO 2020 al millor oli afruitat madur; Soldebre i secció de crèdit SCCL – Premi CDO 2020 al millor oli d’oliva afruitat verd dolç i Comercial Az-Azeytun – Premi CDO 2020 al millor oli d’oliva afruitat verd amarg. L’acció també vol contribuir a la difusió de la cultura de l’oli i el contrast d’opinions vers les qualitats i beneficis d’aquest producte en l’alimentació diària i la salut.

En format de webinar, el tast tindrà una limitació de 200 persones repartides en dues jornades, el dia 7 de juny i el dia 14 de juny, de 12 a 13h. Els prescriptors rebran prèviament una capsa amb els tres olis guanyadors. Per a l’ocasió s’han creat paquets d’oli amb les ampolles de 250 ml premiades per tal de poder fer aquest tast telemàtic. Guiat per Àngels Calvo, cap del panell oficial de tast d’olis d’oliva verge extra de Catalunya, el tast es realitzarà des de la Casa del Vermut i del Vi de l’Estació Enològica, un espai emblemàtic de Reus. Aquests tastos compten amb la col·laboració de les DOP Baix Ebre-Montsià, Siurana i Terra Alta, els molins guanyadors i l’Agència Reus Promoció.

El tast de guanyadors del Premis CDO 2020 s’ha presentat aquest matí en roda de premsa a l’Ajuntament de Reus. El diputat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació de Tarragona, Josep Forasté, ha destacat que “la cultura de l’oli forma part de la nostra història i de la identitat de la demarcació” i s’ha referit a la iniciativa com “una acció de promoció dirigida a prescriptors gastronòmics perquè siguin ambaixadors dels olis de premi de l’edició 2020”.Per la seva part, el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, ha posat de manifest que amb aquest tast “els prescriptors podran gaudir de les característiques que van fer a aquests olis mereixedors dels premis. Aquesta acció promocional contribuirà a posar en valor la qualitat dels nostres olis i ajudarà a la seva difusió entre els sectors especialitzats.”

PUBLICITAT