A judici un home per intent d’assassinat disparant a boca de canó

L’acusat s’enfronta a 15 anys de presó per un delicte d’assassinat en grau de temptativa

Pla detall de la pistola que es va intervenir a l'atracador detingut a Tarragona. Imatge de l'1 d'octubre del 2020 (vertical)

La Fiscalia de Tarragona demana una pena de 15 anys de presó per a un home que va intentar matar-ne un altre, disparant-lo a boca de canó amb un revòlver en un bar a Cambrils (Baix Camp). Els fets es remunten al 10 de juliol de 2020. L’acusat, de 32 anys d’edat, va iniciar una conversa amb la víctima dins del local, que va anar pujant de to. Després va anar a un vehicle, va agafar una arma, va tornar a entrar i va disparar-lo a boca de canó. Acte seguit es va posar a disparar trets indiscriminadament, ferint una altra persona a la cama. Se l’acusa dels delictes d’assassinat en grau de temptativa -amb una pena de 10 anys de presó-, lesions -3 anys de presó- i tinença il·lícita d’armes -2 anys.

“Aquest no sap qui sóc jo, vaig a buscar la sense plom”, va etzibar l’acusat, molest amb la víctima.

L’escrit d’acusació al qual ha tingut accés l’ACN recull que “sobre les dues de la matinada l’acusat va tornar a l’establiment -un bar situat a l’avinguda de Vilafortuny-, es va apropar a la víctima i amb ànim d’acabar amb la seva vida, sent conscient del risc que allò implicava i sabent les altes probabilitats de causar la seva mort, va treure l’arma de foc i va disparar a boca de canó”.

Fiscalia remarca que no es va poder defensar: “Estava d’esquena i no va poder preveure l’atac ni defensar-se”. La víctima, amb tres projectils a la zona pulmonar en punts “de risc vital”, i nombroses lesions de gravetat, va haver de ser operada i estar uns dies a la UCI. L’altra persona ferida a conseqüència dels trets disparats dins l’establiment, va patir un impacte de bala en una cuixa.

L’escrit de fiscalia exposa que l’acusat no tenia llicència d’armes i que, a més, el revòlver havia estat modificat, per la qual cosa, es considera una “arma prohibida”. A part de les penes de presó, també imposa a l’acusat que no es pugui apropar ni comunicar-se amb les dues víctimes en un radi de 500 metres per un període de 8 anys superior a la pena de presó que se li imposi.

En concepte de responsabilitat civil, fixa indemnitzacions de 16.275 euros per a la víctima, i de 9.415 euros per a la segona persona ferida. L’escrit de Fiscalia també deix constància que el dia dels fets el processat “presentava una alteració psíquica a conseqüència d’un trastorn politòxic i trastorn intel·lectual lleu, que minvava lleument les seves capacitats intel·lectives i volitives”.

L’acusat va ingressar a presó l’endemà dels fets. El judici se celebrarà properament a l’Audiència.

PUBLICITAT