Més de 4.500 atencions durant el confinament a dones al Camp de Tarragona

Des del mes de març i fins finals de maig només al Camp de Tarragona es van fer 4.500 atencions i arreu de tot Catalunya les dades són “esgarrifoses” i força superiors a les de l’any passat sense haver acabat encara l’any. Així n’ha fet referència al programa Carrer Major Ekaterina Kàtcheff, coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones al Camp de Tarragona en motiu Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les Dones.

Kàtcheff ha assegurat que les dones encara viuen amb molta por i inseguretat i que reben poc suport social. A més, manquen recursos i un sosteniment per part de l’entorn més pròxim que fa molt difícil el pas de denunciar i normalment es fa quan ja no poden més.

En aquest sentit, ha dit que “no es fan suficients denúncies” i ha explicat que “qualsevol persona que ho detecti pot fer-ho i no únicament qui ho pateix”. Finalment Kàtcheff ha assegurat que “haurem avançat molt quan acabem un any amb zero víctimes” tot i que “segur que encara quedaran coses per les quals lluitar”.

PUBLICITAT