#BaixCampInfo: Tres acords concrets

Els alcaldes de Tarragona, Josep Felix Ballesteros; Reus, Carles Pellicer; Cambrils, Camí Mendoza; Salou, Pere Granados i la regidora d’Urbanisme de Vila-seca, Manuela Moya, s’han reunit aquest dimarts, acompanyats del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, Pedro Saura, per fer arribar al Ministeri de Foment les propostes de millora ferroviària aco rdades entre els cinc principals Ajuntaments del territori amb la Generalitat de Catalunya.

La reunió és la primera que es celebra al màxim nivell entre representants de diferents administracions i amb un document consensuat per totes les parts, que aborda les necessitats del territori, tenint en compte les infraestructures en funcionament i, també aquelles a desenvolupar en els propers anys.

De la reunió de treball n’han sortit tres acords concrets:

El Ministeri assumeix l’acord estratègic per a l’impuls de les infraestructures ferroviàries del Camp i treballaran tots els projectes inclosos amb unitat d’acció.

Es constituirà una comissió tècnica de treball conjunta per tal d’analitzar i avançar en els estudis i treballs sobre les propostes presentades.

Es constituirà una comissió política per tal de fer seguiment del treballs tècnics i vetllar pel compliment del document d’acord presentat.

La Junta Electoral de Zona de Tarragona va decretar ahir dimarts la retirada de pancartes de suport als presos independentistes i de llaços grocs que hi ha a la façana i a l’interior del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (URV), així com també d’una pintada de suport al referèndum de l’1-O. La resolució, dictada a partir d’una denúncia del Partit Popular, dona 12 hores a la rectora de la universitat, María José Figueras, perquè compleixi l’ordre i 24 perquè per si vol posar un recurs a la Junta Electoral Provincial. A més, recorden a la rectora “l’obligació de vetllar pel compliment del principi de neutralitat” dels treballadors públics.

El jutjat número 13 de Barcelona ha conclòs la instrucció del cas i ha acordat processar 30 investigats pels delictes de malversació de fons públics, desobediència, falsedat documental, revelació de secrets i prevaricació. La magistrada Alejandra Gil, que va substituir Juan Antonio Ramírez Sunyer per la seva mort, ha descartat els delictes de rebel·lió i sedició. A més, ha aixecat la imputació a quinze persones, entre elles Santi Vidal i Carles Viver i Pi-Sunyer. També ha imposat una fiança solidària de gairebé 5,8 milions d’euros als 17 processats per malversació. Entre els ells hi ha Antoni Molons, llavors secretari de Difusió i Atenció Ciutadana; Joaquim Nin, exsecretari general de Presidència; Josep Ginesta, secretari general de Treball, Afers Socials i Família; Aleix Villatoro, exsecretari general del Departament d’Exteriors; Amadeu Altafaj, exdirector de la representació de la Generalitat davant la UE, i Albert Royo, exsecretari general del Diplocat.

Ja es coneixen els guanyadors de Rutes Tapes Gaudí de Riudoms. La Cafeteria d’Acord, amb “Pernil Escarxofat” guanya el Premi a la Millor Tapa, un premi que es decideix per la votació de les persones que han provat totes les propostes participants a la ruta.

Els exregidors de Ciutadans a l’Ajuntament de Reus, Juan Carlos Sánchez, Pepa Labrador i Guillem Figueras, han anunciat que lideraran una nova candidatura per a les eleccions municipals del proper 26 de maig sota les sigles de dCIDE (Centro Izquierda de España).

 

Una Setmana Santa carregada d’actes a Riudoms. La programació de Festes de Setmana Santa a Riudoms és una de les més llargues. La festivitat cristiana es va començar a celebrar aquest passat diumenge i no s’acabarà fins dilluns de pasqua, el dia 22 d’abril.

PUBLICITAT