#BaixCampInfo: L’atur a les comarques de Tarragona baixa en 307 persones

L’atur a les comarques de Tarragona es va situar al febrer en 49.478 persones, amb un descens de 307 inscrits respecte al gener, una xifra que representa un 0,62% menys de desocupats, segons dades del Ministeri de Treball i Seguretat Social. En termes interanuals, també es va produir un descens, en aquest cas, de 2.715 persones, i fins a un 5,20% menys en relació al mateix mes del 2018.

La consellera d’Agricultura. Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà ha presentat a Reus l’oficina tècnica de l’Avellana per tal de valoraritzar aquest producte L’oficina tècnica servirà per desplegar el pla de valorització de l’avellana i concedirà ajudes extraordinàries de gairebé 400.000 euros per al sector de l’avellana.

L’estat de salut de la pagesia al Baix Camp és greu. El sector a la comarca està molt envellit, el sector industrial i turístic als pobles del Baix Camp és un clam més sucós, per la pagesia, un sector que molts cops no pot garantir unes entrades econòmiques de 13 mil euros l’any.

Des de fa més dos anys l’Agència “Reus Promoció” treballa per poder disposar d’un espai a l’Estació Enològica que permeti posar en valor la vinculació de Reus amb el vermut, el paper de la ciutat com a porta d’entrada a les diferents DO i territoris del vi i, finalment, el valor patrimonial de l’Estació Enològica, a banda de la importància de la tasca que ha desenvolupat la llarg del temps.

 

PUBLICITAT