#BaixCampInfo: La fi del Ramadà (Alt fitr)

Més de tres mil musulmans s’han reunit aquest dimarts al matí a la mesquita As-sunnah de Reus per celebrar el l’Alt fitr, la fi del mes del Ramadà. La gran quantitat de persones obliga a fer aquest acte, un dels més importants del calendari islàmic, al carrer de la Tolerància, on hi ha la mezquita, ja que dins d’ella no hi, canviant.

Una data assenyalada per la comunitat musulmana, ja que es dóna per finalitzat el ramadà i per tant el dejuni diürn durant un mes

La Fundació Gresol i l’Ajuntament de Reus, han presentat la tretzena edició dels Premis Gaudí Gresol a la Notorietat i l’Excel·lència, que es lliuraran el pròxim 13 de juny a l’auditori Gaudí del Tecnoparc firaReus, a partir de les 19h.

Tots els guardonats assistiran a la gala i recolliran personalment el premi. També compartiran la vetllada i el sopar posterior amb tots els assistents. El guardó és una reproducció del bust de l’arquitecte Antoni Gaudí, obra de l’escultor Joan Matamala, realitzat en bronze. En aquesta ocasió, el sopar solidari serà en benefici de la Fundación Rosa María Vivar, dedicada a l’atenció de malalts d’Alzheimer.

L’entitat Comerç Solidari Reus ha impulsat una campanya que busca portar la natura entre els carrers i els comerços de la ciutat. Sota el lema ‘Sembrem per compartir amb tu’, han establert una xarxa de comerciants que compta amb un jardí o hort vertical a la porta del seu establiment. L’objectiu és fer créixer el nombre de punts verds a la ciutat. La iniciativa es presentarà aquest dissabte, als jardins de la Casa Rull.

El Monestir d’Escornalbou celebra l’arribada d’aigua potable. Riudecanyes celebra el renaixement del Castell Monestir d’Escornalbou i aquest proper dissabte per l’arribada de l’aigua potable que arriba al Monestir per primer cop a la seva història.

 

PUBLICITAT