#BaixCampInfo | El Procicat permet l’obertura de centres comercials entre setmana

El Procicat ha decidit finalment que els centres comercials i els comerços de més de 400 metres quadrats puguin obrir entre setmana a partir del proper dilluns, amb un aforament del 30%. 

Pla general de l'interior de La Fira Centre Comercial de Reus. Foto del 4 de gener del 2021 (horitzontal).

El gran comerç porta tancat des del passat 7 de gener i ja fa dies que el Govern es plantejava donar-li cert aire, però s’havia aturat la decisió precisament per la frenada en la disminució de casos. 

Per la seva banda, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que podrien pujar els casos de covid-19 arran d’aquesta petita flexibilització. 

Ara bé, ha justificat la decisió perquè cal donar aire als sectors més afectats per la crisi i perquè les dades epidemiològiques es mantenen estables. Si se segueix aquesta tendència, Argimon confia que els propers dies comencin a reduir les persones a la UCI, així com els ingressats a planta.

La demarcació de Tarragona manté un nombre baix de contagis. En la darrera jornada, el departament de Salut n’ha notificat 88 a les comarques del Camp i només 2 a les Terres de l’Ebre. A més, no s’ha registrat cap nova mort per covid-19. 

També es manté la tendència a la baixa en la pressió hospitalària, amb 7 ingressats menys. Ara n’hi ha 144. En canvi, a les UCI hi ha un pacient més, 54 en total.

Municipis del Baix Camp inicien la campanya de vacunació a majors de 80 anys.

S’estan realitzant ja en municipis com Les Borges del Camp, Vinyols i els Arcs i Castellvell del Camp. També s’estan vacunant als cuidadors que treballen amb aquests ancians.

PUBLICITAT