#BaixCampInfo: Detenen l’exdirectora de la secció de crèdit de la Cooperativa de l’Aleixar

L’Àrea d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra ha detingut ahir dimecres l’exdirectora de la secció de crèdit de la Cooperativa de l’Aleixar. Fa gairebé un mes, el jutjat d’instrucció número 3 de Reus va obrir diligències per la fallida de la secció de crèdit de la Cooperativa de l’Aleixar, on hi ha un forat econòmic d’uns 4,5 milions d’euros. Després de detectar irregularitats en la gestió, la Cooperativa va denunciar els fets als Mossos d’Esquadra a començaments d’octubre. La fins aleshores directora de la secció de crèdit va ser destituïda i l’auditor, apartat. El jutjat investiga l’existència d’un possible delicte d’estafa, segons fonts judicials. El cas està sota secret de sumari. S’espera que l’exresponsable de la secció de crèdit passi a disposició judicial.

Unes 332 persones van participar aquest dimecres en la concentració que el col·lectiu d’Avis i Àvies per la Llibertat de Reus convoca diàriament al Mercadal, coincidint que just avui un any de la seva primera protesta. A part dels tradicionals tres tombs a peu per la plaça, es va donar un reconeixement a les setze persones que van engegar les mobilitzacions. Va ser a través del mòbil que aquest grup reduït d’avis va decidir passar a l’acció amb una iniciativa que ràpidament va quallar entre la societat i s’hi va anar adherint gent. De fet, han estat els precursors d’una idea que s’ha acabat estenent a 25 municipis.

La relació entre patrimoni i comerç és inherent” a Reus. És una de les conclusions de l’estudi sobre el comerç local “De dilluns a Dilluns. Fris del Comerç Local”, que  dimecres, 7 de novembre es va presentar en el marc del seminari organitzat l’Ajuntament de Reus, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili i el Centre de Recerca Urbana del Camp (CRUC). El treball és un encàr rec de l’Ajuntament, en conveni amb la Fundació URV.

 

PUBLICITAT