#BaixCampInfo: Cimera avui a Madrid per parlar de les reivindicacions ferroviàries del Camp de Tarragona

La seu del Ministeri de Foment, a Madrid, acollirà avui dimarts una cimera per abordar les reivindicacions ferroviàries del Camp de Tarragona.  La trobada es farà a les cinc de la tarda i s’hi espera que hi assisteixin els alcaldes de Tarragona, Reus, Salou, Cambrils i Vila-seca; representants del Govern, del Ministeri de Foment -amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, Pedro Saura- i de les empreses Adif i Renfe. Un dels principals objectius de la reunió és abordar la integració de la línia del ferrocarril que creua els nuclis urbans de Salou i Cambrils -que es desmantellarà amb la posada en marxa del corredor mediterrani- i la implantació d’un tren tramvia a càrrec de la Generalitat.

Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, celebrarà enguany la 23a edició entre el 9 i el 12 de maig a Reus amb més d’un centenar de representacions impulsades per 31 companyies, que presentaran 22 espectacles. El certamen arribarà per primer cop als 500.000 euros de pressupost i apostarà per potenciar l’àrea professional. El cartell l’encapçala l’exitosa companyia belga Circus Ronaldo, que realitzarà quatre funcions, mentre que en clau catalana destaca Escarlata Circus. Es desenvoluparà en dinou escenaris de la ciutat i per primera vegada la fira impulsarà dues coproduccions que s’espera que portin la marca Trapezi arreu.

Vilafortuny, el segon indret amb millors travesseres a Catalunya. Les travesseres urbanes representen el 10% de la xarxa de carreteres de Catalunya. Durant l’últim any han registrat un 20% dels accidents greus i mortals de trànsit al país. Sota aquest pretext el RACC ha decidit centrar la seva setena auditoria sobre la Qualitat de les Travessers Urbanes, un estudi que evalua si les vies que creuen els nuclis urbans compleixen correctament la doble funció urbana i interurbana.

La CUP de Riudoms es renova. La CUP de Riudoms ha donat a conèixer les persones que formaran part de la candidatura que concorrerà a les eleccions municipals del proper 26 de maig. Els membres de la llista es van presentar en un acte obert que va tenir lloc el dissabte al migdia a la plaça de l’Om i on hi van acudir un centenar de veïns.

 

PUBLICITAT