#BaixCampInfo: Serrar la darrera cama a la Vella Quaresma

Les Peixateries Velles han estat l’escenari aquest dimecres de la festa per serrar la darrera cama a la Vella Quaresma. L’espectacle ha començat a les 12:00 h i ha estat protagonitzada pels gegants Fadrins i la Mulasseta, de la Colla Gegantera de Reus, que seran els encarregats de serrar l’última cama a la figura que es pot veure a les Peixateries Velles. A més, enguany han estat acompanyats per l’Àliga Petita.

Reus Transport està equipant i adaptant a la tecnologia pròpia els nous vehicles de la flota amb la previsió que s’incorporin de manera progressiva al servei a partir d’ahir dimecres 17 d’abril. Els nous autobusos disposen de càmeres de seguretat interiors per una major seguretat dels viatgers alhora de pujar i baixar, la gravació continuada a l’interior del vehicles amb connexió des del Centre de Control Central de Reus Transport i les màquines validadores i expenedores de bitllets. Els 10 autobusos nous, més tres dels actuals, no tindran una línia concreta assignada, sinó que cobriran de manera aleatòria totes les línies actuals.

Aena ha canviat la denominació de l’aeroport de Reus i l’ha declarat com a “estacional”. Segons fonts de la companyia la modificació és per “poder contractar personal temporal a l’estiu” i evitar situacions d’excessiu volum de feina dels treballadors fixes, com ha passat en algunes ocasions. Asseguren però, que la decisió no tindrà conseqüències pel que fa a l’arribada de vols en temporada baixa i que la instal·lació “està a disposició del territori” per rebre turistes tot l’any. En canvi, la CGT ha alertat que el canvi pot afectar la plantilla actual a mitjà termini “amb algunes propostes de prejubilacions” o que alguns empleats vagin a l’atur a l’hivern.

Finalment Ciutadans no presentarà candidatura a Riudoms. Amb les llistes confirmades de cara a les eleccions municipals al Camp de Tarragona, la candidatura que semblava feta a Riudoms ha quedat despenjada.

La Unitat de Nutrició i Salut del centre tecnològic Eurecat, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i la Universitat Rovira i Virgili (URV) busquen 40 persones adultes per completar un estudi sobre l’efecte del consum de pomes de polpa vermella en la reducció del colesterol LDL, conegut popularment com colesterol “dolent”. La recerca la impulsen des de Reus i comparen l’impacte del consum de pomes de polpa vermella amb les de polpa blanca i les infusions d’un fruit vermell anomenat aronia. L’objectiu és analitzar l’efecte de les antocianines, components d’origen natural presents en algunes varietats d’aquestes fruites, en la reducció d’aquest tipus de colesterol.

PUBLICITAT