#BaixCampInfo: RESUM INFORMATIU del 2018

Els grans protagonistes de casa nostra al del 2018 en format noticia d’aquest any.

24 de març: La reclamació per l’alliberament dels presos independentistes salta a la carretera durant tres dies seguits, amb talls a l’A-7, l’AP-7 i l’A-27. El primer acaba amb càrregues dels Mossos a l’autovia a Tarragona. Durant el cap de setmana, els talls es repeteixen.

19 d’abril: Després d’un acord històric entre Tarragona i Reus, els alcaldes de Cambrils, Salou i Vila-seca se sumen al pacte pel mapa ferroviari. El territori vol tenir una única veu davant el Ministeri de Foment per reclamar els projectes pendents. Mentrestant, la posada en marxa del corredor mediterrani no arriba a final d’any i s’endarrereix fins a la primavera vinent. El clam per l’estació intermodal al sud de l’aeroport revifa.

5 d’agost: Dos ciclistes moren atropellats a Montbrió del Camp per un conductor que havia consumit drogues, segons informen els mossos. Una setmana més tard, 2.000 persones fan una marxa entre Riudoms i el punt de la carretera T-310 on va passar l’accident.

18 d’agost: Cambrils inaugura un Memorial per la Pau davant del Club Nàutic un any després de l’atac terrorista que es va saldar amb una dona morta i cinc terroristes abatuts pels mossos. En un acte commemoratiu, s’instal·la un mosaic amb un colom de la pau, que acull les ofrenes florals d’autoritats, entitats, ciutadans i també de víctimes i familiars.

3 d’octubre: La secció de crèdit de la Cooperativa de l’Aleixar, el municipi de 800 habitants, fa públic que s’ha quedat sense liquiditat i que ha detectat un forat econòmic d’uns 4,5 milions d’euros. Arran d’una denúncia als Mossos d’Esquadra, l’exdirectora de la secció de crèdit ingressa a presó, però en surt després de pagar una fiança.

24 d’octubre: Després de quasi 24 anys com a alcalde de Riudecanyes, Josep Maria Tost ha anunciat que no es tornarà a presentar per optar de nou al càrrec a les eleccions municipals del proper any 2019.

3 de desembre: Sergi Pedret el nou alcalde de Riudoms, primer convidat al nou programa les ‘Veus del mestral’.Pedret aposta per un govern continuista, en els pròxims mesos que quedin abans de les eleccions municipals del maig del 2019.

4 de desembre: El CatSalut assumeix la gestió i el dèficit de l’hospital Sant Joan de Reus a través d’una societat 100% pública. L’Ajuntament es manté com a propietari de l’edifici. El traspàs de la governança engloba els centres d’atenció primària -fins ara gestionats des de Sagessa- i les empreses filials, com Gecohsa, de la qual en depèn l’hospital Comarcal de Móra d’Ebre, que també passarà a ser gestionat per la Generalitat.

PUBLICITAT