#BaixCampInfo: Les Festes de Misericòrdia 2018

Repartiment de punts entre el CF Reus i el Nàstic en el primer derbi de la demarcació aquesta temporada. Els dos equips s’han hagut de conformar amb un únic punt després d’un duel, els pelacanyes han estat millors en part del primer temps però han vist la reacció reusenca en el segon temps. L’estadi ha acabat ovacionant la feina dels seus jugadors .

Els Xiquets de Reus van descarregr el dissabte a la tarda el 3 de 9 amb folre dos anys després. La temporada passada van fer diversos intents, però no van aconseguir cap aleta. Enguany el van carregar a Cambrils per la Mare de Déu del Camí i per la Diada de la Festa Major de Misericòrdia.

El Lleó petit de Reus, un nou element festiu de la ciutat, va estat batejat el dissabte des del balcó de l’Ajuntament. L’obra, feta per l’escultor Manel Llauradó neix amb la voluntat de fer partícips de la festa als més petits.

Després del concert de Joan Masdéu tot acompanyant SAU30, aquest passat divendres a la nit, altres veus de l’escena local van agafar el testimoni per prendre l’escenari de la plaça de la Llibertat el dissabte.

En el marc de la Festa Major de Misericòrdia, bandes i solistes com Maika Barbero, Marc Cortadelles, Nus, Albert Basora, Terra Ferma i Ariel Santamaria van oferí al públic un concert obert a molts estils, musicals.

I per avui aquest són els actes més destacats i tradicionals de la festa Major de Misericòrdia:

12.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la vigília de la festivitat, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

19.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la vigília de la festivitat, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Alhora, des de diferents punts del CENTRE DE LA CIUTAT, sortida del Seguici Festiu i altres elements. Les figures, els balls i les danses del nostre seguici es passejaran pels carrers i places del centre de la ciutat.

19.30 h, a la PLAÇA DE PRIM, presentació de noves músiques del Basilisc, una rumba i un vals/marxa, obra de Roger Conesa.

20.30 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL,sortida de la Cercavila del Masclet, amb diferents elements festius i acompanyaments musicals. El Col·lectiu El Masclet llançarà bótes a l’inici i al final del recorregut. La cercavila passarà per la plaça del Mercadal, carrer Major, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, carrer de Rosich, carrer d’en Vilar, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Llovera i plaça de la Llibertat. A més, podreu comprar Masclet a diferents establiments durant tots els dies de la festa.

21.00 h, a LA PALMA, 25a edició del Reggus, festival de reggae, ska i altres herbes, amb l’actuació d’Alpheus – Ska & Rocksteady Singer (UK), Payoh Soulrebel (Mad), The Same Song Band (Bcn), Heartical (Fr), Danman Sunnyvoice (UK), Dennis Capra (It), Sista Livity (Mad/Bcn), Good Over Evil Prod. (Tortosa) i el so de Dr. Dubwiser. Entrada gratuïta.

22.30 h, des de la PLAÇA DE LA PASTORETA i pel PASSEIG DE MISERICÒRDIA, Rosari de Torxes, encapçalat per la creu i els cirials, l’estendard del Grup Cultural de Misericòrdies i seguit del poble amb torxes. Com cada any, el rosari finalitzarà el recorregut a l’interior del santuari, on tindrà lloc la cantada dels goigs i la veneració de la Mare de Déu de Misericòrdia (la venda de torxes es farà a partir de les 21.30 h fins a l’inici del rosari a la porta del col·legi La Salle.

PUBLICITAT