#BaixCampInfo: L’alcaldía en joc a Reus

La CUP de Reus, té la clau perquè les esquerres sumin un govern en majoria, però no diuen res envers a les assemblees realitzades els últims dies. I en voca petita les seves preferències son que recaigui en mans d’un govern d’esquerres que deixi fora a Carles Pellicer però el fet els comporta grans contradiccions. Una d’elles, representaria pactar amb un el PSC, un partit del 155. Una opció seria cedir els seus tres regidors a ERC durant la votació del dissabte perquè Noemí Llauradó fos l’alcaldessa, encara que aquest gest àuria de comptar amb els vots del PSC si vol tenir èxit.

Sense arribar a tancar un pacte de forma concreta, ERC, PSC i la CUP es van reunir el dilluns a la tarda per a negociar el possible tripartit d’esquerres. Pel que sembla, va ser una primera trobada per començar a explorar les preferències de cadascun i sense arribar a concrecions. Això significaria que els republicans continuen mostrant-se inflexibles en el seu objectiu de l’alcaldia, mentre que els socialistes també reclamarien la seva quota de poder en justificar els mateixos regidors, i gairebé els mateixos vots, que ERC. Ara Reus ha recordat aquest dimarts que l’alcalde en funcions, Carles Pellicer, és qui té “la legitimitat” per ser batlle de Reus i “la responsabilitat” de liderar la conformació d’un govern a la ciutat. La prioritat del partit municipalista, segons ha avançat el regidor Daniel Rubio, és revalidar el pacte actual amb Junts per Reus i ERC, dins el qual diu que s’han sentit “còmodes”, sense tancar la porta, però, a la incorporació del PSC, ves que han de dir davant de la poca inluencia que tenen despres dels resultats. La intenció de tots ells seria la de tornar-se a reunir el dimecres i dijous i fins i tot divendres, encara que el temps corra depresa.

El cicle de conferències per commemorar el 40è cicle de representacions del Misteri de la Selva arriba al seu equador amb una ponència que ha buscat explorar, des d’un vessant purament teològic, el contingut del drama assumpcionista més antic d’Europa. Armand Puig, doctor en Ciències Bíbliques i rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià s’ha encarregat d’indaga en les influències bíbliques del text, en la simbologia religiosa dels elements que hi intervenen o en els motius que mouen els personatges.

Les audicions de l’Escola de música de l’Hospitalet posen a prova als seus alumnes. Durant tota la setmana es podra gaudir d’aquestes interesants audicions.

Des de dilluns ja tres jugadors més del CF Reus s’entrenaran amb el Toronto FC les pròximes setmanes gràcies al conveni de col·laboració entre les dues entitats. Es tracta de David Grifell, Imad El Kabbou i Enric Bernat.

Els tres futbolistes es troben al Canadà des del passat diumenge. Està previst que s’exercitin amb el filial del Toronto fins al 26 de juny. Per la seva banda, Adrià Arjona ja fa gairebé un mes que s’entrena amb el primer equip canadenc.

Clou l’exposició de Queralt Osorio d’Art i Eros a Vinyols i els Arcs. La conferència conduïda pel director de l’institut Catalunya Àfrica, Joan Abelló va destacar sobretot la feina feta per l’artista i amb dos quadres: el que fa referència a l’origen del món de Couvet i les desmoiselles d’Avignon. L’exposició que es va dur a terme a Artamill de Vinyols, una associació per preservar la memòria de Carles Amill un artista ben reconegut i que el seu llegat aplega exposicions i obres artístiques diverses.

 

PUBLICITAT