#BaixCampInfo: La festa major del vi trionfa una vegada més a Reus

La festa major del vi la Reus Viu el Vi, trionfa una vegada més a la ciutat de Reus, La Reus Viu el Vi 2019 serà històrica. L’onzena edició de la fira de les Denominacions d’Origen de l’àmbit territorial de la Cambra ha batut el seu propi rècord incrementant en un 20% la seva activitat en relació a les últimes edicions, quan semblava que el certamen hagués tocat sostre atenent les limitacions d’espai de la Plaça Llibertat i el propi calendari de la fira, circumscrit, únicament, a tres jornades. Enguany, en canvi, s’han superat totes les previsions. Les jornades de divendres i dissabte han estat multitudinàries. I la vermutada del Vermut de Reus, iniciada l’any passat per donar activitat al recinte durant els matins de dissabte i diumenge, ha doblat les xifres d’assistència i tastos despatxats en relació a l’any passat.

Un jutjat contenciós-administratiu de Barcelona ha dictaminat que la Direcció General de la Policia va discriminar una mossa d’Esquadra embarassada vulnerant el seu dret a la igualtat. La caporal, que treballava a la comissaria de Cambrils (Baix Camp), va ser apartada de l’escamot que comandava i li van canviar l’horari mentre estava embarassada, i el jutjat ordena retornar-li les condicions prèvies, tot i que es demani reducció de jornada. El sindicat USPAC, que va donar suport a la mossa, ha criticat els comandaments de la zona i la Conselleria d’Interior per «discriminar» les agents femenines quan es queden embarassades o demanen reducció de jornada per cuidar fills.

Sota el lema #EscornalbouReneix, s’ha celebrat una jornada festiva pensada per reforçar el sentiment de pertinença a la baronia entre els veïns dels set municipis que en formen part. Durant la celebració els visitants han pogut conèixer les millores a l’Hort dels Frares i les personalitats dels pobles de la baronia han inaugurat la font que simbolitza l’arriba de l’aigua potable al castell, on han omplert diversos cantis. Per finalitzar la celebració, els elements festius dels pobles que conformen aquest indret, han fet una ballada per a tots els assistents

El Palau d’Esports del Reus Deportiu ha acollit la segona edició del ‘partit per la igualtat’ d’hoquei sobre patins. Una trentena de jugadores i jugadors del club reusenc i exjugadors veterans han disputat un triangular de sis enfrontaments de quinze minuts a temps corregut.  Ha estat una jornada reivindicativa per aconseguir cada vegada més igualtat entre homes i dones en el món de l’hoquei; l’esport i en qualsevol àmbit social. Diversos partits que també han servit per acomiadar la temporada.

Mont-Roig del Camp acull el 38è concurs literari juntament amb el taller d’escriptura infantil i la signatura de llibres dels premis literaris.

Des de la Regidoria de Cultura amb les Biblioteques Municipals impulsen aquest taller de creació literària als nens a partir de vuit anys per poder construir històries i redactar un relat amb diversos principis per potenciar el concurs literari. Tots els esdeveniments tindran lloc a la biblioteca Miramar del municipi, sota el títol imagina un llapis que escriu.

PUBLICITAT