#BaixCampInfo: 300.000 euros més, per la investigació

l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), el l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Dr.Pifarré (IRBLleida)  han rebut 300.000 euros en la convocatòria d’un projecte europeu per fer una iniciativa conjunta d’internacionalització de la recerca. El projecte ‘GO_HERO (Health European Research Offices), coordinat per l’IISPV, permetrà una millor distribució de les tasques i la coordinació entre els tres instituts amb la creació d’una nova unitat de promoció virtual (anomenada oficina HERO). L’oficina comptarà amb el personal actual de les tres unitats, a més de la contractació de nous professionals.

L’objectiu és donar un impuls als tres instituts per tal que es converteixen en referents dins les seves àrees estratègiques en l’àmbit europeu i internacional. Això suposarà, asseguren, enfortir el posicionament de Catalunya dins del mapa biomèdic i clínic europeu, a més de la possible inclusió a l’agenda europea de les necessitats en salut particulars dels ciutadans.

Segons informa la Guàrdia Urbana, agents del cos municipal de seguretat han instruït diligències judicials contra el conductor d’un turisme Opel Corsa, un veí de Reus de 47 anys, el qual va donar un resultat positiu en la prova d’alcoholèmia. Els agents van identificar el conductor a les 2:30h del diumenge 23 de juny, quan estava realitzant maniobres d’estacionament de forma estranya al passeig de Sunyer. El conductor presentava signes evidents d’anar sota els efectes de begudes alcohòliques, i en la prova d’alcoholèmia practicada va donar un resultat positiu de 1,08 mg/l d’alcohol en aire espirat.

La Costa Daurada vol consolidar el nombre de pernoctacions l’any passat amb 20,1 milions, després del rècord de 2017, amb 20,6 milions. Falta veure com “es comportaran” les reserves d’última hora però es preveu una temporada similar a l’anterior. Ofertes de destinacions com Turquia, Tunísia i Egipte frenen el creixement de la Costa Daurada però es busca compensar-ho amb molts workshop i promocions per fer créixer mercats com el rus, l’irlandès i l’estatal. El turisme francès, britànic, belga o alemany podrien tenir una lleugera davallada. Pel que fa a l’aeroport de Reus es treballa en consolidar un tercer any consecutiu amb un trànsit de passatgers per sobre de milió

Prades acollirà la segona edició de les Jornades de la Tòfona i el Gos aquest proper dissabte 29 de juny. Les jornades tenen l’objectiu de donar a conèixer el cultiu de tòfona a la zona i crear així una atracció tant turística com gastronòmica a la localitat.

 

Montbrió del Camp es prepara per un cap de setmana de Radiocontrol en motiu del campionat de Catalunya que tindrà lloc el proper 7 de juliol. L’Associació Espanyola de Cotxes a Radiocontrol convoca a Montbrió del Camp la competició que aplegarà gent de tot el territori. La modalitat serà el circuit de tot terrenys de vehicles de gas que hauran de contenir una caixa de mesures mínimes proveta calibrada i bomba de combustible.

 

 

 10.30 a 13.30 h i de 17 a 20 h: El Pallol – Farcell de jocs tradicionals.

13 h: Jardí de la Casa Rull – Concert vermut.

18 h: Pels carrers del centre – Cercavila del Seguici petit.

18.30 h: Casa Rull – Penjada de la bandera de l’arc de Sant Martí.

19.30 h: Plaça Sant Miquel – Ball de dames i vells.

21 h: Jardí de la Casa Rull – Varietes de Sant Pericu.

21.30 h: El Pallol – Sopar de bou i arròs.

23 h: Fossar Vell – Tomet de Sant Ganxet.

PUBLICITAT