20 escoles públiques de Reus s’uneixen per enfortir els valors dels seus projectes educatius

Les 20 escoles públiques de Reus s’ha unit per primera vegada per reivindicar i donar a conèixer els valors dels seus projectes educatius, les seves instal·lacions i el seu cos docent. Les direccions dels centres han presentat aquest dijous la creació de la Xarxa d’Escoles Públiques.

El col·lectiu engega la campanya ‘Obre les portes, viu la pública’ per informar sobre les jornades de portes obertes que comencen la setmana vinent. Els equips directius d’aquests centres es reuniran un cop al mes per coordinar actuacions i compartir propostes i projectes. Pel que fa a l’adscripció de la zona única, no consideren que sigui la solució.
Els docents volen que les famílies tinguin accés a tota la informació sobre els centres educatius reusencs a l’hora d’escollir escola. Els directors han explicat que fa anys que es coordinen però que “mai” havien fet el “pas” per treballar conjuntament.

La zona única no és la solució

Pel que fa a l’adscripció de la zona única en la matriculació, han afirmat que no és la “solució al problema de segregació escolar d’algunes zones” de la ciutat. Per això, la seva proposta és que hi hagi una “millor redistribució” de l’alumnat, sobretot de matrícula viva, i ha considerat que “hi ha diferents actuacions que s’han de dur a terme”.

PUBLICITAT