BaixCampInfo. 1 d’octubre

El dia 1 d’octubre va ser una jornada dura i que durarà anys en la memòria. La nit d’espera a les escoles va portar una matinada de sorpresa amb l’arribada de les urnes i un matí i de profunda indignació quan els antiavalots van començar a atonyinar sense sentit a les persones que eren a les escoles. La resistència a partir de les hores ha canviat i el moviment a estat més transversal.

Les marxes d’avui, són els actes durant el dia en general, recordaran aquesta jornada.

Que ja va començar aquest cap de setmana amb les inauguracions, per exemple a Botarell o a Riudoms de les places de l’1 octubre o l’enganxada de cartells i els murals a Reus .

Avui 1 d’octubre a Reus a les 17.14h, Fem Memòria, conmmeració dels advocats voluntaris 1 d’octubre.

A les 18:30 al IES Baix Camp, concentració i marxa. A les 19h Marxa des del Teresa Miquel, Prat de la Riba, Pompeu Fabra, Joan Rebull i IES Vilaseca.

I per finalitzar el dia, a les 20h, tots a la Plaça del Mercadal, concetració i al acabar manifestació.

En el marc de la celebració del 150è aniversari de les relacions diplomàtiques entre el Japó i Espanya, l’Associació Cultural Santsuru (tres grues) organitza conjuntament amb l’Ajuntament de la ciutat una jornada de cultura japonesa i cooperació amb l’objectiu d’exposar una instal•lació artística de 1.000 grues de paper. La jornada es durà a terme el pròxim dissabte 6 d’octubre a l’Antic Hospital de Sant Joan amb el títol ‘Reus i les 1000 grues’. Per aconseguir les 1.000 grues de paper s’han realitzat diversos tallers en diferents entitats de tot Catalunya durant el curs 2017-2018.

 

PUBLICITAT