Home Programes AQUEST MES MENGEM Oli d’oliva verge extra Siurana (DOP) 4

Oli d’oliva verge extra Siurana (DOP) 4

Un estudi de la Universitat Rovira i Virgili (URV) demostra que consumir habitualment oli d’oliva verge extra redueix un 49% el risc de patir una fractura osteoporòtica. La recerca ha durat nou anys i s’ha fet sobre una població de 870 persones d’entre 55 a 80 anys. Segons ha explicat una de les responsables de la investigació, la doctora Mònica Bulló, s’ha triat aquest perfil de població perquè és el que té un risc més elevat de sofrir problemes cardiovasculars.

Parlem amb la cuinera i pedagoga, divulgadora de la cuina, Mariona Quadrada. Fem un repàs de com i hem de fer servir l’oli verga extra i ens fa dues receptes per gaudir del producte.

La Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus han convocat una nova edició dels Premis CDO (Centre de Desenvolupament de l’Oli) als millors olis d’oliva verge extra 2019. Aquests guardons tenen per objectiu reconèixer la feina i l’esforç dels productors d’oliva verge extra del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i revalorar els seus olis.

La 19a edició de la Fira de l’oli nou DOP Siurana a Tarragona comptarà amb entitats de 6 comarques productores. Es cebrara aquest cap de setmana. Del 29 de novembre a l’1 de desembre a la plaça Corsini.

PUBLICITAT