Home INFORMATIUS BaixCampInfo Nova edició de la Fira de Sant Jaume, la fira del cavall

Nova edició de la Fira de Sant Jaume, la fira del cavall

Els propers dies 26, 27 i 28 de juliol tindrà lloc una nova edició de la Fira de Sant Jaume, que organitza Reus Promoció amb la col·laboració de l’Associació dels Amics dels Cavalls de les comarques de Tarragona. La Fira de Sant Jaume s’organitza amb l’objectiu de mantenir viva una de les tradicions més antigues de Reus i un dels certamen firals més antics de Catalunya, que té els seus orígens en l’any 1343, quan el rei Pere III va concedir a la ciutat el dret per organitzar-la. En aquest sentit, cal destacar que la fira de Sant Jaume commemora aquest any el seu 676 aniversari, sent una de les fires més antigues de Catalunya. La inauguració oficial de la Fira de Sant Jaume tindrà lloc el divendres a les 21:00 h i anirà a càrrec de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

L’edició d’aquest any presenta un programa orientat molt especialment als aficionats als cavalls i al públic familiar. Per facilitar l’accés al públic, cal recordar que l’entrada a la fira és gratuïta i que disposa d’una extensa zona de pàrquing.

Un any més, els grans protagonistes de la Fira de Sant Jaume són sense dubte els cavalls, ja que en el marc de la fira s’organitza la 24a Fira del Cavall. Altres activitats destacades són els Sopars tradicionals a la fresca, elaborats amb productes de proximitat, i la tradicional Cursa de portadors de sacs d’avellanes. La cursa nocturna de Sant Jaume, les activitats de la zona infantil, amb les atraccions de fira i les passejades en poni, complementa el ventall d’activitats d’aquesta nova edició de la Fira.

És l’apartat més destacat de la Fira de Sant Jaume, i cal destacar que en aquests moments és la fira del cavall referent a Catalunya. Organitzat per l’Associació dels Amics del Cavall de les comarques de Tarragona, aquest any s’incrementa el seu protagonisme. En aquest sentit, i com a novetat, s’amplien els dies dedicats a la Fira del Cavall, i els dies 19, 20 i 21 de juliol – el cap de setmana anterior als actes principals de la fira – tindrà lloc el Campionat de Catalunya de Morfologia de Pura Raça Espanyola, organitzat per l’Associació dels Amics dels Cavalls de les comarques de Tarragona i l’ANCCE. Aquest campionat compta amb una excel·lent participació, ja que està previst que s’arribi al centenar de cavalls inscrits. Aquest tipus de campionats valoren la morfologia dels animals de pura raça espanyola, la seva «bellesa», i la perfecció dels seus moviments. En total, hi haurà 15 categories, dividits entre mascles i femelles.

El sopar tradicional vol posar en valor els productes de km 0 de qualitat i és, des de fa uns anys, una de les activitats amb més èxit de la Fira de Sant Jaume, ja que permet als visitants degustar a l’aire lliure un menú de productes de proximitat.

23a Cursa de portadors de sacs d’avellanes, Gran premi “Unió”. «Trofeu Xola”. La cursa de portadors de sacs d’avellanes és la primera de les tres curses que es realitzen cada any a Reus, Riudoms i Valls, i forma part del gran premi UNIÓ. Prèviament, a les 19:45 h, es realitzarà l’exhibició de portadors de sacs d’avellanes, a càrrec del Club Esportiu Alba.

Amb l’objectiu de potenciar els actes lúdics, en aquesta edició també es comptarà amb els espectacles de ball a la nit, que comptaran amb la participació de diferents grups i entitats de Reus. El divendres serà la Coordinadora de Dansa de Reus (Escola de Dans i Arts Escèniques Artis Reus, Escola de Dansa del Centre de lectura i Escola de Dansa Núria Díez) la que oferirà una actuació de diferents disciplines de dansa, en el marc de la celebració de l’Any Roseta Mauri.

Cursa nocturna de Sant Jaume. Aquest any tindrà lloc la desena edició d’aquesta cursa nocturna que sortirà el divendres 26 de juliol a les 21 h de les piscines municipals de Reus. Organitzada conjuntament per per Tretzesports i Reus Esport i Lleure, en aquesta edició es preveu la participació d’uns 400 participants.

PUBLICITAT