Home Podcast INFORMATIUS L’Ajuntament de Reus engega una línia d’inclusió social per pal·liar la bretxa...

L’Ajuntament de Reus engega una línia d’inclusió social per pal·liar la bretxa digital

L’Ajuntament de Reus impulsa una línia d’actuacions d’inclusió social per fomentar l’ús de les noves tecnologies i eliminar la bretxa digital a la ciutat. Autonomia Digital Ciutadana parteix de l’experiència municipal en noves tecnologies i administració electrònica per impulsar noves accions de cohesió social, inicialment emmarcades en el Pla de Reactivació Socioeconòmica de Reus, però amb vocació de continuïtat: fomentar la reutilització d’equips informàtics, l’ús de programari lliure, la col·laboració entre ciutadania per compartir connexions wifi, i la consciència ciutadana envers la necessitat de compartir recursos per avançar cap a una societat més cooperativa i menys individualista.

La línia d’acció parteix de la premissa que la dimensió digital té repercussions en l’estructura social i econòmica de la ciutat: si la ciutadania està digitalment capacitada, es contribueix al desenvolupament del comerç electrònic, millora la formació laboral, i es fomenta la cohesió social i el progrés col·lectiu. La línia d’accions té com a objectiu passar de la bretxa digital a l’Autonomia Digital Ciutadana.

Cessió d’equipaments
L’Ajuntament crearà una convocatòria anual per proveir d’equips i connexió a Internet a famílies que no en disposen. La primera convocatòria, aquest 2020, cedirà 200 packs d’un equipament complet (pc, pantalla, teclat i ratolí o bé per portàtil; i impressora) i connexió a la xarxa 4G amb un bo social durant 6 mesos.

Els packs podran beneficiar directament unes 500 persones. La convocatòria anirà adreçada a unitats familiars de llars que no disposin de connexió a internet de banda ampla; i es prioritzaran perfils socials i econòmics més vulnerables: famílies amb membres majors d’edats desocupats de llarga durada, famílies monoparentals sense coneixements TIC i/o amb nens en edat d’escolarització, persones grans que viuen soles…

La cessió dels equips estarà condicionada a la realització de cursos d’alfabetització digital.