Home Podcast INFORMATIUS La Fira Trapezi, ja està aquí…

La Fira Trapezi, ja està aquí…

Reus acollirà entre el 9 i el 12 de maig el 23è Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, que es va presentar ahir tant a la capital del Baix Camp com a Barcelona. Enguany hi actuaran 31 companyies i es reforça la presència internacional i l’àrea destinada a professionals.

Una combinació artística que enguany se centra en les coproduccions, amb la voluntat de donar estabilitat i fer créixer el sector, segons ha explicat el seu director artístic, Leandro Mendoza.

Pel què fa al cartell, la proposta més destacada és Circus Ronaldo. Mendoza s’ha felicitat per la presència de la històrica companyia belga, que actuarà per primer cop al festival, i ha assegurat que podrien ser “caps de cartell de qualsevol festival de circ del món”. A nivell internacional també ha citat les brasileres Circo No Alto i La Mala, que mai han actuat a Reus. Entre els 22 espectacles que es podran veure Mendoza ha posat en valor que hi haurà noms importants de l’escena tant estatal -Lanördika Circo y Danza o El Fedito- com catalana, amb Escarlata Circus com a referència.

Un dels fets destacables per l’organització és que en aquesta edició per primera vegada des del festival es podran impulsar dues coproduccions, que compten amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot, Àtrium Viladecans i FiraTàrrega, a més del suport del Mercè Arts de Carrer Festival. Això farà, segons Mendoza, que “aquests espectacles giraran amb el segell del Trapezi”. Aquestes coproduccions són ‘Davaiii’ i ‘Dioptries’, de les companyies catalanes Domichovsky&Agranov i Toti Toronell, respectivament.

Tot plegat en dinou escenaris de la ciutat, que inclouen un parell de novetats. D’una banda l’ampliació de l’espai de la plaça Llibertat, que comptarà amb graderies per acollir un miler d’espectadors en un escenari circular; i de l’altra una nova ubicació a l’avinguda Carrilet. Amb aquesta elecció els organitzadors busquen dinamitzar la ciutat i generar un flux d’espectadors més enllà del casc antic.

Una Fira del Circ de Catalunya que enguany compta amb un pressupost total de 504.500 euros, 74.000 euros més que l’edició anterior.

PUBLICITAT