Home INFORMATIUS BaixCampInfo La confiança de les empreses en el futur es recupera tímidament

La confiança de les empreses en el futur es recupera tímidament

La Cambra de Comerç de Reus ha presentat el Radar Cambra, l’enquesta de conjuntura econòmica que des de 2013 impulsa l’ens cameral amb el lideratge tècnic del Gabinet Ceres i el suport de l’Ajuntament de Reus. El Radar Cambra pregunta trimestralment a una mostra representativa de l’empresariat de la demarcació de la Cambra de Reus la seva percepció sobre el moment pel que passa l’economia. En aquesta edició s’han presentat els resultats del primer i segon trimestre d’aquest any 2019. Entre moltes altres dades, els resultats constaten que el sotrac del tercer trimestre de 2018 en l’optimisme empresarial continua vigent, tot i que hi ha una tímida recuperació de l’optimisme cap al futur.
En concret, el nombre d’empreses que creien que al cap d’un any estarien millor que en el present va passar de ser el 53% a només el 23% entre el segon i el tercer trimestre

El Radar també estudia el context d’un hipotètic Brèxit i la repercussió que aquest pot tenir sobre l’economia de la zona. Les empreses són optimistes sempre que el Brèxit es produeixi mitjançant un acord però en canvi, la percepció és molt negativa quan es parla d’una sortida del Regne Unit de manera unilateral. Les companyies confien que la Cambra hauria de prendre accions com identificar-ne els riscos, informar i buscar mercats alternatius.

PUBLICITAT