‘La maledicció de les bruixes’ arriba per mostrar una història desconeguda

L’escriptor reusenc Jordi Folck presentarà el seu nou llibre, ‘La maledicció de les bruixes’, aquest dissabte a la biblioteca Xavier Amorós de Reus i el diumenge a Maspujols i Montbrió del Camp. El llibre es contextualitza quan el 1617, considerat l’any del Diluvi per culpa de fortes calamarsades que van provocar males collites, la societat d’aleshores va començar una cacera de ‘bruixes’ que va causar l’assassinat de 400 dones entre 1617 i 1621 a tot Catalunya i 1.000 a Espanya.

L’escriptor explica que ho va descobrir en visitar una exposició que parlava sobre aquests fets i que el llibre pretén recuperar “un període històric desconegut al nostre territori”. A més, es pregunta per què s’estudien moments històrics com el Descobriment d’Amèrica i no aquestes històries. A la vegada, Folck també assenyala allò que el llibre vol mostrar.

Per altra banda, explica que s’ha avergonyit com a home en descobrir totes les monstruositats que altres homes van fer en nom propi i de Déu. L’escriptor reusenc ha destacat que és un llibre “molt feminista i reivindicatiu que posa damunt la taula la por amb la qual vivien les dones sense un familiar masculí que les protegís”.

PUBLICITAT