El jutge denega que l’Ajuntament de Tarragona es personi en el cas Inipro

El jutge del cas Inipro denega la personació de l’Ajuntament de Tarragona com a acusació particular. El cas investiga el pressumpte desviament de fons de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, l’IMSS, per part del PSC.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, baixant les escales dels jutjats després de declarar com a investigat pel cas Inipro, el 26 de gener del 2016. (Horitzontal)

El jutge, segons la documentació a què ha tingut accés l’agència EFE, denega la personació del consistori tarragoní per extemporània. Tot plegat, en presentar-la en un moment processal posterior a la qualificació del delicte.

A més, el magistrat considera que el perjudicat és l’IMSS i no l’Ajuntament, tal com havien al·legat diverses defenses dels nou acusats.

De fet, l’Ajuntament és la part que més testimonis proposava, entre ells l’exsubdelegat del Govern Espanyol, Josep Maria Abelló. En total, eren un 60 de testimonis on també hi h implicats diversos agents de la Guàrdia Civil que van practicar registres i un auditorde comptes de l’estat.

Recordem que el cas INIPRO va denunciar-se per part la CUP en la qual s’hi troben imputats l’exalcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, diversos regidors socialistes, càrrecs relacionats amb aquest partit, directius de l’empresa Inipro i el PSC com a partícip a títol lucratiu.

Actualment, la instrucció de la peça principal es troba tancada, tot i que el jutjat d’instrucció número 1 segueix investigant en una peça separada i secreta i pressumptes ramificacions del cas en altres municipis socialistes en què es va contractar INIPRO.

PUBLICITAT