El Consell Comarcal i Reus acorden crear un Mercat de la Pagesia

El Consell Comarcal del Baix Camp i Reus Mobilitat i Serveis (RMS) han signat avui, 26 de juliol, un conveni de col·laboració per a crear un Mercat de la Pagesia a Reus. Aquest es durà a terme amb l’objectiu de dinamitzar el sector agrari de la comarca i promocionar els productors locals i productes de proximitat. La localització inicial serà en el Mercat del Carrilet de 8 del matí a 2 del migdia amb un límit fins al juliol del 2024 i s’hi podran instal·lar fins a 20 parades. Des del Consell Comarcal preveuen que el mercat es posi en marxa aquesta tardor.

El Consell Comarcal del Baix Camp s’encarregarà de buscar els productors locals interessats a participar-hi, realitzarà els tràmits necessaris per establir la parada i col·locarà un tècnic com a responsable del mercat. Per altra banda, RMS s’encarregarà de coordinar les accions de promoció i dinamització.

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp, Rosa Abelló, explica que “el Mercat de la Pagesia forma part del projecte que impulsa el Consell Comarcal de revitalització del sector agrari i de lluita contra el despoblament dels municipis d’interior i de muntanya del Baix Camp, i alhora, de promoció de la producció agrària de qualitat i de proximitat”. A la vegada, informa que el Consell Comarcal obrirà aviat la convocatòria per seleccionar les persones productores interessades.

Per la seva banda, des de la Regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus s’ha traslladat a Reus Mobilitat i Serveis S.A l’encàrrec d’adaptar i mantenir l’espai on s’ubicaran les parades així com col·laborar en la difusió del Mercat i coordinar les accions de promoció i dinamització.

PUBLICITAT