Cinc soldats republicans han sigut trobats en una fossa a Prades

Una fossa ha sigut trobada a la Serra de Prades. La troballa de les primeres restes òssies es va dur a terme el desembre passat i s’han contat un total de cinc individus. Es treballa amb la hipòtesi que són soldats republicans morts en els combats que es van produir a la zona el gener de 1939 durant la Guerra Civil. L’excavació va començar el 7 de febrer i acabarà a principis de març.

L’alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, afirma que és un fet “important” per a després esbrinar qui eren aquestes persones i retornar les restes als seus familiars. A més, també anuncia que des del Consistori tenen la idea de crear un homenatge pels sumaríssims, aquelles persones que van ser jutjades pel règim franquista amb cap garantia judicial. L’alcaldessa també assenyala la importància de mirar al passat.

L’any 2012, ja es va excavar les restes d’un soldat no identificat en una zona propera afectada per un incendi, en el terme de la Febró, i el 2019 es va recuperar unes restes òssies en un altre indret proper, entre la Febró i Prades.

PUBLICITAT