Mossos i Guàrdia Urbana desarticulen un grup criminal dedicat al cultiu i tràfic de marihuana

Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Reus han detingut aquest dimecres, 19 de maig, cinc homes i quatre dones, veïns de Reus, com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal.

El dispositiu policial que ha comptat amb la participació d’agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana i de la Unitat d’Investigació de la Guàrdia Urbana, així com membres del Grup Especial d’Intervenció, de la Brigada Mòbil i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius dels Mossos d’Esquadra; i és el resultat d’una investigació que va començar fa un mes arran de diverses informacions recollides pels agents d’ambos cossos policials sobre l’existència d’un clan familiar que es dedicava al cultiu massiu de plantes de marihuana.

Durant la fase d’investigació es va acreditar l’activitat il·lícita del grup especialitzada en el cultiu de marihuana en diferents immobles del Baix Camp.

Durant tot el matí s’han fet set entrades, sis a Reus i una a la Selva del Camp, on s’han localitzat 3.000 plantes de marihuana aproximadament i sacs amb cabdells preparats per a la venda al detall. També s’han localitzat bàscules de precisió, una envasadora i tot el sistema de ventilació i il·luminació per fer el cultiu intensiu.

A més de la droga, els investigadors han intervingut prop de 30.000 euros en efectiu, joies i un vehicle de gamma alta. D’altra banda, en una de les entrades ubicada al barri Sant Josep Obrer de Reus s’han intervingut quatre galls de baralla, dues caderneres i un gos de raça potencialment perillosa.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions ni tampoc realitzar altres entrades i perquisicions relacionades amb el grup criminal.

Els detinguts passaran durant les properes hores a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus.

PUBLICITAT