La Diputació recupera la xarxa de camins de la Baronia d’Escornalbou

La Diputació de Tarragona recupera la xarxa de camins històrics de l’antiga Baronia d’Escornalbou. Es tracta d’antics camins que avui gaudeixen de nous usos sense perdre’n l’essència. La Diputació ha restaurat la xarxa de camins i sensers històrics que uneixen els 7 municipis de l’antiga Baronia d’Escornalbou amb el castell-monestir. 

Es tracta d’un complex entramat que convertirà aquesta zona del Baix Camp i del Priorat en un gran atractiu per als amants del turisme actiu i esportiu. També es recupera un destacat patrimoni cultural que està vinculat a aquesta antiga jurisdicció medieval.

En l’actuació s’han millorat 18 itineraris entre els 7 pobles de la Baronia, amb una longitud total de 68,2 quilòmetres. S’ha adequat l’entorn i s’han fet actuacions de restauració, neteja i condicionament en alguns trams dels camins. L’import total de la inversió ha estat de 241.000 euros, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea i el projecte inclou també la millora del castell i de l’entorn d’Escornalbou.

PUBLICITAT