Home Podcast INFORMATIUS Avui l’Ajuntament i la Cambra organitzen el webinar ‘Reus, ciutat cap a...

Avui l’Ajuntament i la Cambra organitzen el webinar ‘Reus, ciutat cap a l’autoconsum energètic’

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient, s’adhereix a la Setmana de l’Energia 2020 que té lloc del 22 al 26 de juny, coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. S’han organitzat un seguit d’activitats dedicades a l’eficiència energètica i les energies renovables, que enguany, donada la situació actual causada per l’emergència sanitària de la Covid-19, tenen un caire de participació telemàtica.

L’acte central de la setmana és el webinar ‘Reus, ciutat cap a l’autoconsum energètic’, organitzat per la regidoria de de Recursos Humans i Medi Ambient i la Cambra de Comerç de Reus, i que es podrà seguir de manera gratuïta, a través del Facebook de l’Ajuntament de Reus, avui 23 de juny a partir de les 10:00h.

També s’han programat propostes que s’ofereixen des de la Setmana de l’Energia per part de les organitzacions supramunicipals i locals de Catalunya: ICAEN, Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, AMB, Ajuntament de Barcelona, CILMA i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat de la qual el consistori reusenc també hi forma part:

El 24 de juny es proposarà participar del Concurs #EstalvioEnergia, de la Diputació de Tarragona; amb el qual compartir a xarxes l’estalvi fet a casa donarà opció a premi.

L’Ajuntament de Reus consolida la seva aposta per l’energia verda i incrementarà en un 33% el pressupost d’inversions destinat a projectes municipals d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica. Als 300.000 euros previstos inicialment, la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient hi suma 100.000 més i arriba als 400.000 euros d’inversió per finançar nous projectes. L’aposta del consistori per les energies renovables permet, actualment, obtenir l’energia no contaminant equivalent a consum d’un centenar de llars a partir de les 7 plaques fotovoltaiques ubicades en diferents equipaments de la ciutat.