L’Esplai El Gripau Blau celebrarà el seu 25è aniversari

L’Esplai El Gripau Blau es va crear fa 25 anys per garantir un espai d’oci per a les persones amb diversitat funcional de Cambrils. Subvencionat i gestionat econòmicament per l’Ajuntament de Cambrils, l’esplai ha perdurat en el temps. Lali Ruíz Ruíz, monitora de l’Esplai El Gripau Blau des dels seus orígens, assegura que “l’objectiu de l’esplai és la integració dels nois en l’entorn en el que conviuen”, una intenció que “no ha canviat”.

Actualment, l’Esplai acull a 11 usuaris d’entre 9 i 45 anys. Lali explica que es tracta dun “esplai obert”, no té un màxim ni un mínim d’edat”. D’altra banda, les monitores i voluntàries de l’Esplai organitzen activitats variades dins de l’aula però també al carrer. De fet, Lali Ruíz, destaca que “els encanta celebrar aniversaris en restaurants” i que, anteriorment, feien sortides nocturnes. No obstant, degut a l’arribada de la Covid-19, han hagut de restringir algunes activitats.

De cara a aquest 25è aniversari, marcat també pels protocols sanitaris de la pandèmia, Lali Ruíz explica que tot i que encara no ho han planificat, tindran en compte les preferències dels usuaris, monitores i voluntàries.

Finalment, Lali Ruíz ha manifestat el seu desig perquè l’esplai continui funcionant molts anys i que “s’obri una mica més a la gent de Cambrils perquè “formin part d’aquesta petita família”.

PUBLICITAT