Vicenç Lleonart substitueix Josep Maria Estela com a cap dels Mossos al Camp de Tarragona

Els Mossos d’Esquadra han presentat la nova organització del cos després del nomenament del comissari Josep Maria Estela com a nou cap. En la presentació inicial de la nova Prefectura, avui s’han fet efectius diferents canvis en l’estructura de comandament de la Policia de la Generalitat. Al Camp de Tarragona, el relleu d’Estela l’ocuparà l’intendent Vicenç Lleonart, qui liderarà la regió policial del Camp de Tarragona. Per la seva banda, a les Terres de l’Ebre serà Joan Carles de la Monja.

Pla mitjà de l'intendent en cap de la regió policial dels Mossos a les Terres de l'Ebre, Vicenç Lleonart, durant el seu discurs del Dia de les Esquadres, a Móra d'Ebre. Imatge del 20 d'octubre del 2021. (Horitzontal)

Cal destacar que aquesta, és la cúpula amb major presència de dones de la història, acostant-se a l’objectiu de la legislatura de com a mínim d’un terç de dones amb comandaments, segons destaca Interior.  La prefectura, estarà formada per un terç de dones; la direcció estratègica amb un 50%; un 26% de dones a la direcció operativa i un 23% a les posicions de sots cap de Comissaries Generals o Regions Policials. Uns canvis que afecten a 31 comandaments, 14 provinents del territori i 17 destinats als serveis centrals.

La reestructuració de l’organització dels Mossos es consolidarà en una tercera fase de canvis que tindran lloc quan estiguin resoltes les convocatòries de promoció a les categories de comissari (6 places), intendent (10 places) i inspector (24 places) que es publicaran el proper mes de febrer.

Pel que fa a l’edat, la mitjana ha canviat de 56 a 50 anys a la prefectura i de 55 a 49 anys a la direcció estratègica, quan la mitjana d’edat entre el grup de comissaris és de 57 anys.

PUBLICITAT