Parades de llibres i roses podran ocupar la via pública a Valls el dia previ i posterior de Sant Jordi

Les parades de llibres i roses podran ocupar la via pública a Valls, de manera excepcional, els dies 22 i 24 d’abril. L’Ajuntament ha acordat ampliar la jornada central del 23 d’abril permetent que aquelles parades que ho desitgin puguin instal·lar-se ja durant el dia previ del 22 d’abril, així com en la jornada posterior del 24 d’abril. Amb aquesta decisió el consistori vol donar major impuls a la diada per als sectors implicats, així com reforçar el caràcter descentralitzat amb el que es planteja el Sant Jordi d’aquest any que, a diferència d’altres edicions, abandona la plaça del Pati com a epicentre de la celebració per repartir-se entre diferents places i carrers.

Diada de Sant Jordi a la plaça del Pati a Valls, en una imatge d'arxiu. (Horitzontal)

Segons informen fonts municipals, la jornada reunirà totes les mesures anticovid per tal de garantir la seguretat de les persones i permetre, al mateix temps, que la cita gaudeixi d’una bona participació i dinàmica de vendes.

Per això, i tal i com ja es va fer el passat 23 de juliol en el Dia del Llibre i de la Rosa, la jornada comptarà únicament amb parades de comerços locals. D’aquesta manera, es pretén fomentar la reactivació econòmica dels sectors del llibre i de la flor, afectats per l’actual crisi, i que ja van patir la suspensió del Sant Jordi passat.

La despertada dels dracs, al Principal

Entre les propostes culturals programades, que tindran lloc entre el dilluns 19 i dissabte 24 d’abril, destaca la despertada dels dracs, una de les cites tradicionals de la jornada, que aquest any es trasllada de l’aire lliure a l’escenari del Teatre Principal.

L’activitat, de marcat caràcter familiar, es farà en dues sessions, a les sis i a les set de la tarda, amb la participació de la Unió Anelles de la Flama, la Coral Infantil Cors Alegres, l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard i la Xarxa de Cultura. Per assistir-hi caldrà reservar entrades, de manera gratuïta, amb un màxim de dues per persona.

PUBLICITAT