Home CarrerMajor #CarrerMajor “Un confinament perimetral seria posible amb el nou estat d’alarma”

“Un confinament perimetral seria posible amb el nou estat d’alarma”

Aquest dilluns ha passat pels micròfons de Carrer Major el Doctor en Dret i professor de dret constitucional a la Universitat Pompeu Fabra, Hèctor López-Bofill, amb qui hem volgut abordar el toc de queda que ja ha entrat en vigor aquesta passada nit després que el govern central aprovés l’aplicació de l’estat d’alarma a tot el territori espanyol.

Segons López-Bofill, per instaurar el toc de queda primer era necessari aprovar l’estat d’alarma i així otorgar a les comunitats autònomes la corresponent competència i autoritat per gestionar altres restriccions derivades, cosa que no es va fer al mes de març i servirà a cada territori segons les seves necessitats. Per exemple en el cas de Catalunya iniciar el toc de queda una hora abans, a les 22h i fins les 06.

Respecte un possible ‘’confinament perimetral’’, que algunes regions havien reclamat, com Catalunya, indica que ara seria viable amb la nova instauració de l’estat d’alarma. Igualment ha remarcat que aquest, “cal revalidar-lo cada 15 dies” i valora positivament que es faci per al cap de setmana, en considerar-lo “menys dur i per restringir la mobilitat”.

PUBLICITAT