Home Podcast INFORMATIUS Segueix la reclamació d’una gestió conjunta del patrimoni de Tarraco

Segueix la reclamació d’una gestió conjunta del patrimoni de Tarraco

Tarragona es troba celebrant els 20 anys de la declaració de Tarraco com a Patrimoni Mundial de la Humanitat per l’UNESCO. Un patrimoni que aquests últims anys ha aixecat diverses polèmiques per la seva conservació. Cristòfor Salom, Tècnic de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Tarragona, ha fet una crida, al programa Carrer Major, perquè la Generalitat de Catalunya, i també l’Ajuntament de la ciutat, vagin de la mà per aquesta conservació i que hi hagi un òrgan de gestió únic perquè es pugui treballar conjuntament i sigui més eficient. També ha reconegut que el consistori ha d’invertir, però té limitacions.

En aquest sentit Salom ha retret que el Museu Nacional Arqueològic de la ciutat sigui “dels anys 50” i no acaba de veure què milloraran les reformes.

El tècnic ha recordat com es va aconseguir la declaració dels monuments de Tarraco i ha explicat que “va ser un cas especial i únic, perquè la iniciativa es va impulsar des de l’àmbit local”. Considera que aquesta declaració fa que Tarragona “sigui referent”.

Finalment ha assegurat que les dades de visitants no s’han disparat, però sí que han anat creixent de forma progressiva i ha recalcat la importància de la pedagogia i l’educació entre els visitants i els estudiants que hi ha a tot el territori.

PUBLICITAT