Home INFORMATIUS Peces Informatives Riudoms vol convertir-se en un municipi cardioprotegit

Riudoms vol convertir-se en un municipi cardioprotegit

L’Ajuntament de Riudoms, juntament amb el Centre de Formació i Innovació en simulació de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV estan treballant perquè Riudoms pugui demanar el certificat de municipi cardioprotegit.

El que s’ha de fer és elaborar un Pla de Cardioprotecció Municipal que inclogui la dotació i distribució de desfibril·ladors, anomenats DEA, i els programes de formació reglada sobre l’ús d’aquests aparells. També, campanyes de sensibilització i informació a la ciutadania sobre com han d’actuar en cas de trobar-se en una emergència cardíaca.

És per aquest motiu que en les setmanes vinents, els ciutadans i ciutadanes de Riudoms tindran al seu abast formacions en Suport Vital Bàsic i DEA que estaran subvencionades per la Diputació de Tarragona i el Consell Social de la URV.

Diversos centres educatius del Municipi ja s’han iniciat en el Programa de formació curricular en Suport Vital del Departament d’Educació dirigit a la sensibilització de l’alumnat.També ho ha fet l’equip educatiu de la Llar d’Infants que fa poc va realitzar la formació de Suport Vital Bàsics i Primers Auxilis Pediàtrics.

PUBLICITAT