Un any “històricament desastrós” per al turisme

Aquest dimarts a Carrer Major hem parlat amb Xavier Guardià, portaveu de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) per conèixer la situació que travessa el sector en plena crisi sanitària i després d’un estiu atípic i complicat.

Guardià ha qualificat aquesta temporada d’estiu “d’absolut desastre” indicant que “històricament és el pitjor any per al turisme“. En aquests primers dies de setembre ja es pot dir que l’ocupació ha rondat entre el 50 i el 60% de mitjana en els establiments oberts a l’agost, que en el cas del sector hoteler s’ha situat entre el 40 i el 50%. Tot i que el mes d’agost ha estat millor que el juliol (quan es va registrar tan sols un 30% d’ocupació), les bones dades no compensen la resta de mesos i no s’espera ja cap remuntada ni hi ha cap esperança de millora, tot i que la temporada alta acabi a finals d’octubre.

També ha reclamat que el govern faci front al problema i treballi per donar solucions. Critica que encara es desconeix el rumb de tot plegat, cosa que impedeix prendre decisions i que cada negoci pugui planificar-se.

Finalment Guardià també s’ha pronunciat sobre l’estira i arronsa del projecte del Hard Rock, indicant que també va ser polèmic i complicada l’arribada de Port Aventura que amb els anys ha estat un factor important per al turisme del territori considerant que aquest també podria ser-ho per a la Costa Daurada i Terres de l’Ebre.

PUBLICITAT