“Volem l’obertura d’escoles però amb la màxima seguretat”

Juan Carlos Feijoo, portaveu del sindicat USTEC-STEs a Tarragona ha passat aquest dilluns pels micròfons de Carrer Major coincidint amb la reobertura dels centres educatius per donar la benvinguda als alumnes després de les festes de Nadal i donar el tret de sortida al segon trimestre del curs 2020-21.

La tornada a les aules estava prevista en un primer moment per al divendres 8 de gener, però les autoritats sanitàries aconsellaven endarrerir-la tres dies més per reduir el risc de contagi entre l’alumnat i els professors per les trobades familiars d’aquests Nadals.

Feijoo assenyala novament la falta i previsió de recursos, fins i tot amb més dies de marge pel retard en la tornada, com és el cas de la ventilació. Des del sindicat indiquen que “volem l’obertura de les escoles però que sigui amb les màximes garanties de seguretat”.

D’altra banda s’han detectat al país casos de la soca britànica i que alguns experts sostenen que té més incidència en els menors, tot i que d’altres ho neguen. Feijoo indica que tot i que s’han pres mesures als centres, no tots com el control de les ràtios.

El sindicat espera que s’escoltin i compleixin els reclams tot i que pugui ser davant el període electoral, lamentant que hi hagi un motiu polític. En aquest sentit també han preparat un manifest donant a conèixer la situació i les reivindicacions en termes educatius que, segons assenyala “passa per majors inversions en educació”.

D’altra banda ha volgut reconèixer la tasca del personal docent un cop més, lamentant també algunes de les condicions amb què es troben i el cas de les oposicions que qualifica de “desgavell”, ja que es demanava un accés diferenciat i que també s’hi garantís major seguretat.

PUBLICITAT