Vallmitjana: “Hi ha platges que tenen bandera blava que haurien de tenir la negra”

Miquel Vallmitjana, coordinador de la secció catalana de l’informe anual d’Ecologistes en Acció sobre ‘Banderes Negres’, ens ha acompanyat aquest dimarts a Carrer Major perquè un any més Ecologistes en Acció realitza una anàlisi dels gairebé 8.000 quilòmetres del litoral espanyol. I ho fa en el marc de l’informe ‘Banderes negres’, que el que pretén és assenyalar i denunciar aquells casos més característics d’afeccions per contaminació i mala gestió ambiental.

L’informe, que precisament es dóna a conèixer avui, assigna dues banderes negres a cada província litoral, més Ceuta i Melilla, per la qual cosa sumen un total de 48 casos.

Per situar-nos encara una mica més, des de l’any 2015, l’organització ha atorgat un total de 332 banderes negres. D’aquestes, el 75% de les denúncies corresponen a quatre motius concrets: abocaments i falta de sanejament, urbanisme, activitats industrials, i ports i creuers.

Tot i això, des d’Ecologistes en Acció asseguren que “aquest nombre de banderes anuals podria ser molt major, ja que només s’han seleccionat els casos més greus, dos per província”.

PUBLICITAT