Una setmana per posar en valor el vi de forma virtual

Aquest divendres a Carrer Major hem parlat amb Salvador Puig, director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi en motiu de la Setmana del Vi Català que té lloc aquesta setmana amb la voluntat “de promoure la vinya i el vi” del nostre país en un moment complicat a causa de l’emergència sanitària.

Puig ha explicat que en un primer moment la previsió era oferir una programació semipresencial i que finalment ha hagut de ser únicament virtual, tot i que assenyala que “és una experiència molt interessant” i ha donat lloc a “la televisió del vi durant una setmana”.

Per contra, també indica que la crisi actual amb el consegüent tancament de la restauració, i la davallada o inexistència de turisme, també ha suposat una afectació al sector. Puig, també valora positivament, que, fora de la crisi i situació actual, el consum del vi hagi millorat en els darrers anys. En aquest sentit, indica que ha suposat un augment d’un 13 % respecte fa 10 anys.

“Estem en un moment de canvi i cal posar en valor el que fem a casa nostra” ha reflexionat Puig, qui també considera que “fora encara no hi ha suficient consciència que Catalunya és un territori vitivinícola”. En aquest sentit reclamen a Barcelona un Museu del vi per ajudar a donar major visibilitat i coneixement.

PUBLICITAT