Tost: “Vam començar tard en la prevenció de residus a casa nostra”

L’exdirector de l’Agència de Residus de Catalunya i exalcalde de Riudecanyes, Josep Maria Tost, ha passat pels micròfons del programa “Carrer Major” per parlar sobre reciclatge i recollida selectiva al territori amb una òptica global coincidint amb el Dia Mundial de Reciclatge.

Tost ha explicat que “Vam començar tard en treballar en la prevenció de residus a casa nostra, però hem de treballar des de casa nostra i amb responsabilitat pròpia”.

A més, l’exdirector de l’Agència Catalana de Residus ha destacat que “el medi ambient no és cap joc i és una àrea que va començar l’any 1991, ens vam prendre seriosament la prevenció de residus tard”.

“Hem tingut un problema de credibilitat per què no hem sigut capaços de fer missatges clars, tots som responsables i hem de canviar, no hem pogut explicar-ho bé als nostres ciutadans”, ha destacat Tost.

Finalment, Tost ha proposat com a solució “des de les administracions més pròximes hem de ser responsables i tenir voluntat amb matèria ambiental”.
Tot i això, l’exalcalde de Riudecanyes ha remarcat que “cada municipi té la seva idiosincràcia i ha de ser capaç en explicar bé el sistema de residus que necessiti, és per això que cal una bona campanya de comunicació”.”.

PUBLICITAT