“Tornar a fer esport més enllà de competicions i resultats”

Aquest dijous a Carrer Major hem parlat amb el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, la UCEC, Jaume Domingo, en motiu que l’ens ha presentat al Consell Català de l’Esport el “Pla de Xoc de l’Esport Escolar per fer front a la crisi generada per la Covid-19″. Aquest té per objectiu fer entrar en funcionament aquest proper mes d’octubre de la mà dels 45 Consells Esportius que hi ha al país i així poder facilitar l’accés a la pràctica esportiva dels infants i joves dels centres educatius més vulnerables de Catalunya. En aquest sentit assenyala que l’objectiu comú és que pugui tirar endavant la temporada esportiva i es pugui tornar a fer esport deixant de banda competicions i resultats.

Segons Domingo, els consells gestionen uns 300 mil nens i nenes a la temporada esportiva i això suposa una “responsabilitat complicada”. Per aquest motiu s’estableixen sistemes per tal “que la seguretat sigui màxima”, i cap competició fins passat un mes després de l’inici del curs escolar a bé que els infants recuperin l’activitat i la pràctica esportiva.

Domingo indica que és del tot necessari comptar amb un pla de xoc per afrontar la crisi generada per l’emergència sanitària i que 5 milions d’euros arribarien a uns 60 mil nens de Catalunya.

PUBLICITAT