“S’esperava un 2020 històricament positiu per al turisme i ha estat el pitjor”

Xavier Guardià, portaveu de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona, ha participat aquest dimarts a Carrer Major on s’ha referit a la situació que fa un any travessa el sector a causa de la pandèmia i el punt en què es troba en aquesta 3a onada. “S’esperava un 2020 històricament positiu per al turisme i ha acabat sent contràriament el pitjor” lamenta.

Pla obert de dos turistes prenen el sol a la piscina de l'Hotel Golden Port Salou. Imatge del 13 de setembre del 2020 (Horitzontal).

Guardià indica que el turisme significa el 26% del PIB directe a la província de Tarragona i confessa la tristor i preocupació del sector tenint en compte la proximitat amb Setmana Santa en què comença la nova temporada turística i la incertesa d’enguany. En aquest sentit “el sector turístic necessita mobilitat i visitants i amb la gent del mateix municipi és impossible” assenyala.

En previsions dels propers mesos, Guardià ha manifestat que “esperem que per al maig o juny puguem treballar a un ritme almenys del 50 o 60% en comparació amb una temporada normal, ja que sí és el contrari i el turisme torna a punxar serà un desastre per a tota la província”.

Pel que fa a ajudes, Guardià assenyala que “sense ajudes és impossible”, ja que “al territori el sector ha deixat de facturar 4.500.000.000 d’euros” i tampoc s’ha rebaixat ni l’IVA ni l’IBI.

PUBLICITAT