Quines són les novetats de la declaració de la renda d’enguany?

Pedro Pablo Castaño, advocat expert en dret laboral, ha passat aquest dimecres pels micròfons de Carrer Major per parlar sobre l’inici de la campanya Renda 2020 i els molts interrogants que hi ha amb novetats, calendari, cobraments d’ajudes i treballadors en ERTO, entre d’altres.

Aquesta vegada hi haurà més catalans que hauran de presentar la declaració de l’IRPF del 2020, però l’Estat preveu recaptar menys durant la campanya de la renda a Catalunya… I és que l’Agència Tributària espera ingressar 2.682 milions dels contribuents catalans, un 5,2% menys, tot i que el nombre de declaracions a pagar creixeran un 6,3% per l’efecte dels ERTO.

Castaño ha explicat que “hi ha més incidències pel tema de la pandèmia” i que la gent es troba amb “la incertesa de saber si els tornaran o no els diners” i si “hi haurà diners suficients per a tot el que s’haurà de tornar”.

També ha assenyalat que el problema amb el qual es troba la gent amb ERTO ha sigut que, en rebre la prestació de l’atur “es considera que hi ha un segon pagador”, “pel que està obligat a fer la declaració”, i això va en perjudici del contribuent.

Com a novetats, la gent que li surti a pagar “la forma de pagament es pot fer en fins a 6 pagaments”, i per això es començarà a pagar al juny i “es farà un pagament mensual fins a final d’any”.

PUBLICITAT