“Que Quim Torra hagi desaparegut és del millor que li ha passat a Catalunya”

Aquest dimarts a Carrer Major hem parlat amb el diputat del Partit dels Socialistes de Catalunya per Tarragona al Congrés, Joan Ruiz, amb qui hem volgut parlar del territori i analitzar tot allò que afecta directament a la vida del Camp de Tarragona com ara infraestructures, pressupostos, treball, pensions, i energia, entre d’altres.

Pla tancat del cap de llista del PSC per Tarragona al Congrés, Joan Ruiz, en la roda de premsa de valoració de la campanya electoral. Imatge del 26 d'abril del 2019 (Horitzontal).

A més, amb ell també hem posat damunt la taula altres qüestions d’àmbit més general, com la gestió de la pandèmia, la monarquia o l’indult dels presos de l’1 d’octubre que el govern espanyol va avançar que tramitaria fa un parell de mesos.

Amb relació a la pandèmia Ruiz considera “que cada vegada hi ha més col·laboracions entre les administracions, que anem tots a una i que som més responsables”, que “s’està fent bé” i que “l’Estat d’alarma és una eina que existeix per moments com aquests, perquè un dret constitucional no es pot deixar d’exercir així com així”, i ha afegit que “Quim Torra ha desaparegut i no surt per enlloc, i això és del millor que li ha passat a Catalunya”.

Pel que fa a les queixes per l’endarreriment del pagament dels ERTO Ruiz considera que “cal més gent treballant en aquest àmbit” tot i que “el volum de feina ha sigut tan gran que ni amb més gent s’hagués pogut resoldre”. Tot i això, assegura que “el nombre de persones a l’ERTO ha baixat considerablement”.

Ruiz assenyala que “és una mica complicat fer un balanç” del govern de legislatura, però que “cada persona no fa la institució” i que “ell no recorda que perquè hi hagi un president del congrés corrupte s’hagi de replantejar el congrés de diputats” tot i que “tenim un problema de credibilitat que és l’anterior monarca”.

Centrant-nos en el Camp de Tarragona, el diputat ha dit que el corredor del mediterrani Vandellos – Tarragona “va molt avançat” i que “podem estar orgullosos”. Respecte a les obres del tercer fil i la demanda de desviar les mercaderies per l’interior ha assegurat que “200.000 euros és una quantitat més que suficient per fer l’estudi” i ha explicat que “és una partida oberta provisional” i que fins que s’acabi de fer factible “poden passar 10 o 12 anys si tot va bé”.

El socialista també ha parlat d’altres temes com l’estació intermodal de l’aeroport de Reus, que enguany no apareix als pressupostos generals de l’Estat. Per això pensa que hi hauria d’haver “més consens entre els alcaldes, ja que fa dos anys que no hi ha cap manifestació unitària envers aquesta qüestió”.

PUBLICITAT